Popis
Použití: Fazole namočíme na 10-12 hodin do vody a poté vaříme 20-30 minut doměkka. Solíme před koncem varu. Naklíčené fazole se konzumují nejčastěji syrové, obsahují totiž významné množství vitaminů a minerálů, které by se mohly tepelnou úpravou zničit.
Nutriční hodnoty na 100g výrobku: energetická hodnota 1387kJ/ 331kcal; bílkoviny 21,9g; sacharidy 58,6g, z toho cukry 1,95g; tuky 1,5g; sůl 0,006g.
Podobné produkty
-
Zelená čočka se jako jeden z mála druhů nemusí namáčet a po uvaření neztrácí tvar. Chuťově patří mezi nejlahodnější pro svoji jemnou až zemitě...
-
Jáhly jsou drobná bezlepková zrna vznikající loupáním prosa. Tato starověká plodina byla pěstována v Asii více jak před 10 000 lety. Je velmi jemné...
-
Fazole nazývané také jako chilli fazole mají po uvaření nasládlou chuť. Skvěle se hodí jako příloha k rýžovým nebo kukučiným pokrmům. Využívají se...
-
Fazole jsou, díky svému složení, důležitou součástí jídelníčku zdravého člověka. Barevná žíhaná fazole má lehce pikantní chuť a díky své moučné...
-
Jasmínové rýže s jemnou ořechovou vůní a lepivou konzistencí v kombinaci s netypickou rýží červenou, která po uvaření zůstává lehce tvrdá. Směs...
-
Pohanka je přirozeně bezlepková a nepatří mezi obiloviny. Je vlastně příbuzná se šťovíkem a rebarborou. Její zrna jsou nejvíce ceněna pro vysoký...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Bezva zdraví s.r.o
Lihovar 173
533 44 Staré Ždánice