Pohanka hnědá loupaná

189/450
Neohodnoceno
  • 1 z 2

Pohanka je přirozeně bezlepková a nepatří mezi obiloviny. Je vlastně příbuzná se šťovíkem a rebarborou. Její zrna jsou nejvíce ceněna pro vysoký obsah bioflavonoidu, rutinu, obsaženého v semenech i slupkách. Flavonoidy jsou látky, které chrání před onemocněním tím, že rozšiřují působení vitaminu C a působí jako antioxidanty.


  • Skladem
27 Kč
  • hmotnost
Kategorie: Luštěniny, obiloviny, těstoviny
 

Pohanka je vhodná pro přípravu salátů, jako příloha k masu či na přípravu sladkých pokrmů.

Návod na přípravu: Propláchnutou pohanku vaříme asi 3 min. ve vodě (1 díl pohanky, 2 díly vody). Ochutíme a necháme dojít v teple pod pokličkou 20-30 min.

Nutriční hodnoty na 100g výrobku: energetická hodnota 1548kJ/ 365kcal; bílkoviny 12g; sacharidy 74g, z toho cukry 0,6g; tuky 2,6g; sůl 0,01g.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.